Information

Den 8 december är det dags för årets sista tävling på Berserk MMA - och den här gången har vi något alldeles särskilt planerat. Julqlappen 2018: Qvinter is coming är vår första lagtävling i Quintet-format, och vi välkomnar alla grapplers att delta! Som vanligt på våra tävlingar är det gratis att delta eller komma och titta, frivilliga donationer skickas till Swish 123 254 92 44.

Kort om formatet: i de vanliga Quintet-tävlingarna anmäler sig ett lag om fem personer med en sammanlagd vikt på max 430 kilo, som sedan möts i en “survival tournament”. Vinnaren stannar alltid kvar på mattan och möter nästa person i motståndarlaget - och när ett helt lag slagits ut är de också ute ur turneringen medan vinnarna tar sig vidare.

På Julqlappen 2018: Qvinter is coming anmäler du dig inte som ett lag, utan som en egen person. Efter inskrivning och invägning på tävlingsdagen kommer vi därefter räkna ut maxvikt för ett team och därefter dela in alla i lag. Om antalet anmälda är ojämna kan det mycket väl bli så att vissa lag blir en person mer eller mindre än ett annat lag - men vikten för laget kommer fortfarande vara inom totalgränsen. Är de små får man ta två, så att säga. Det man förlorar i storlek vinner man i antal, och vice versa.

När ni delats in i lag får ni snacka ihop er om matchordningen, förslagsvis sätter ni inte VM-medaljören först ut, utan ser till att fördela lite så att alla får chansen att brottas. Vi kommer också uppmana de lag som går vidare att ändra matchordningen, så att de som inte gick match i föregående omgång går först i nästa. Lagen möts i brackets, och till slut kommer vi ha en finalomgång och kora det vinnande laget! Givetvis ska ni som lag också komma på ett fräckt lagnamn, det är viktigt.

Det är "submission only" som gäller, och matchtiden är fyra minuter. Vid oavgjord match räknas båda som utslagna, och de personer i lagen som står näst på tur får kliva upp.

Vi skippar tekniker med hög skaderisk som heelhooks, toe holds, neck cranks och slams m.m. plus att vi börjar knästående. Man får resa sig för att passera men om båda ställer sig kommer domaren starta om er från knästående. Mer information om reglerna kommer i separat post i FB-eventet.

Du som är under 18 och vill vara med behöver ansöka om tillstånd att tävla med seniorer, det gör du via Svenska Submission Wrestling-förbundet. När du blivit godkänd kommer de kontakta oss.

Invägning: 10:30-11:00
Lagindelning, regelgenomgång & uppvärmning: 11:00-11:45
Matchstart: ca 12:00

*Samtligt data innehållande personuppgifter kommer att raderas efter tävlingens slut.

Anmälan
Samtliga fält är obligatoriska.